Adószámunk: 18961443-1-20 Számlaszámunk: 75500258-10824205

Örökbefogadás

Ha házi kedvenc tartásán gondolkozol az örökbefogadás az egyik legjobb megoldás, amit tehetsz. De mielőtt végleges döntést hozol, akkor vagy igazán felelős, ha több dolgot is végig gondolsz. Kérjük, mielőtt tovább mennél, figyelmesen olvasd el a Felelős állattartás menüpontban található ismertetőket. Ha ezután is úgy gondolod, hogy igen, ez a Te utad és minden körülmény adott, hogy Te tegyed boldoggá egyik gazdátlan lakónkat, ismerd meg örökbefogadási feltételeinket és az örökbefogadás menetét:

Az első lépés a kutya kiválasztása. Ehhez kapcsolódóan javasoljuk, hogy honlapunkon és Facebook oldalunkon tájékozódj előzetesen az örökbefogadható kutyáinkról és tulajdonságaikról. Alaposan gondold végig, hogy a leírt viselkedési jellemzők tudatában is egészen biztosan tudod vállalni az ellátását odaadással és türelemmel.

A második lépés, hogy Egyesületünk munkatársai előkontroll során megvizsgálják, milyen körülmények közt lenne a kutya, milyenek az örökbefogadó feltételei, lehetőségei, alkalmas-e egy elárvult kutya örökbefogadására, mi lehet esetlegesen akadálya az örökbefogadásnak.

Számos körülményt megvizsgálunk, de kettő feltételt külön is szeretnénk kiemelni. Az egyik, hogy kölyök szuka kutya esetén ivartalanítási kötelezettséget írunk elő. A másik, hogy korábbi rossz tapasztalataink miatt albérletbe nem lehetséges az örökbefogadás.

Amennyiben a gazdijelölt minden feltételnek megfelel a kiválasztott kutya örökbefogadásához, örökbefogadási szerződést kötünk vele, amelyben aláírásával elfogadja, hogy az örökbefogadáshoz szükséges feltételeket megismerte, elfogadta és azt be is tartja.  Itt szükség lesz a személyi igazolványra, a lakcímkártyára és az örökbefogadási díj megtérítésére.

Az örökbefogadási díj az adott védencünkön elvégzett beavatkozások, plusz vizsgálatok, szolgáltatások függvényében változik. Ilyen lehet például állatorvosi beavatkozás, vérteszt, röntgen, írásos diagnózis felállítása, útlevél, kombinált oltás, veszettség elleni oltás, chip, ivartalanítás.

Az örökbefogadási díj 25.000 Ft, amely tartalmazza a kombinált oltást, a veszettség elleni oltást, chipet, valamint az ivartalanítás költségeinek egy részét. (Nem tartalmazza a CaniV-4 tesztet (vagy további vérterszteket) és az esetleges útlevél kiállítást.)*

Védenceink életét a gazdisodás után is nyomon követjük és ellenőrizzük. Utókontroll bármikor előfordulhat, amit az örökbefogadó a szerződésben vállal. Ha az ellenőrzés során nem megfelelő tartási körülményeket tapasztalunk, a kutyát visszavesszük az Egyesület gondozásába.

Az örökbefogadási előkontroll első eleme a telefonos egyeztetés utáni, személyes elbeszélgetés a menhelyen, ami egyben segít Neked részletesen átgondolni mindent, ami szükséges lehet az örökbefogadáshoz, nekünk pedig abban, hogy kiderüljön, Te vagy-e a megfelelő gazdajelölt a kiszemelt kutya számára.

*Érvényes: 2023. 10. 01-től!

Támogatóinknak sokat köszönhetünk

Abbázia Group

Decathlon

Zalaegerszeg
Megyei Jogú Város

NasteBau

fedor

Fedor

Fressnapf

letoltes

Zalaszám 

Edelmann Group

zalaerdo

Zalaerdő Zrt.

griff_logo-300x169

Griff Bábszínház

Zalavíz

Béres Állatpatika

West Hungary Textil

Magyar Állatvédő
és Természetbarát
Szövetség

kultura_emmi-megjelentek-a-kulhoni-irodalmi_nagy

EMMI

NEA

Nemzeti
Együttműködési Alap

Miniszterelnokseg

Miniszterelnökség

BGA

Bethlen Gábor
Alapkezelő Zrt.

Elastic

Elastic Kft.

zalaplaza

Zala Plaza

mtm

mTm Autósiskola

archi-metal

Archi Metal Kft.

Támogatóink teljes listája