Adószámunk: 18961443-1-20 Számlaszámunk: 75500258-10824205

Küldetésünk

A Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület 1999 óta működik, időközben kiemelkedő közhasznú szervezet jogállást is szerzett. Fő tevékenységi köre az állat- és környezetvédelem. Az egyesület által működtetett állatmenhely több száz árva, kidobott, rossz körülmények közül mentett kutyának nyújt otthont és biztonságot, amíg újra szerető gazdára nem lelnek. A menhelyre bekerült védenceink orvosi ellátást kapnak és megkezdődik rehabilitációjuk. Az egyesület fennállása óta eltelt két évtizedben több ezer állatnak  sikerült új otthont találnunk. Az egyesület által fenntartott állatmenhely közvetlen szomszédságában található gyepmesteri teleppel szorosan együttműködve folytatjuk állatvédő munkánkat. Elveink szerint csak állatorvosi javaslatra, csak ha már minden kötél szakad, védenceink szenvedéseinek megszüntetése céljából történik altatás.

A legvégsőkig küzdünk „lakóink” megmentéséért, gyógyulásáért és sikeres elhelyezéséért. Ez rengeteg feladatot ró egyesületünkre, elsősorban menhelyi dolgozóinkra, akik sokszor saját szabad idejüket feláldozva, fizikai és lelki teljesítőképességük határán is túl tovább dolgoznak árváink ellátásán. Többek közt ezért is fontos és örülünk minden önkéntes segítségnek. Dolgozói és önkéntes csapatunkba folyamatosan várjuk a tenni akaró, elkötelezett állatvédőket.

Menhelyünk fenntartása, a kutyák és macskák ellátása nem kis kihívást jelent számunkra, de támogatóink segítségével évről évre működhetünk és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy minél jobb, élhetőbb környezetet biztosítsunk a gazdátlanná vált házi kedvenceknek. Az elmúlt két évtizedben számos partneri kapcsolat alakult ki, mind vállalkozásokkal és szervezetekkel, mind magánszemélyekkel, akiknek a segítsége nélkül nem élhettük volna meg ezt a két évtizedet és nem segíthettünk volna több ezer védencünknek újra otthonra találni.

Az állatmenhely működtetésén túl nagyon fontosnak tartjuk a prevenciós feladatokat is, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a felelős állattartás népszerűsítésére. Állandó rendezvényeink mellett - mint például a Kutyahúsvét vagy Kutyakarácsony-, igyekszünk minél több városi rendezvényen is képviseltetni magunkat, így már állandó szereplői vagyunk például az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál kutyás felvonulásának, az Őszi Kavalkádnak, az Esélyegyenlőségi Nap-nak, a Zalaegerszegi Búcsúnak is, de az elmúlt évtől már képviseltettük magunkat az Adventi Kézfogás pavilonjában is, hogy munkánkat, mindennapi életünket jobban megismertethessük azokkal a szimpatizánsokkal, akik eddig esetleg nem látogattak ki a menhelyre. Hisszük, hogy a felelős állattartásra nevelés nem kezdődhet meg elég korán, ezért 2018-ban első alkalommal szerveztük meg a kifejezetten gyerekes családoknak szánt Decathlon-Bogáncs MesésEBb Parkerdő Túrát, ahol játékos feladatokon keresztül hívtuk fel a figyelmet mind a felelős állattartásra, mind egyesületünkre. 2019-ben pedig már 20 éves jubileumunkra készülünk.

csbo_vedjegy2019-ben Egyesületünk megkapta a Családbarát Hely tanusító védjegyet.A Családbarát Hely olyan szervezet, mely a munkáltató és a munkavállaló, valamint a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését, figyelembe veszi a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.

Az elmúlt 20 év működése bizonyítja, hogy egyesületünkre nagy szükség van és fontos feladatot látunk el. Bár Magyarországon ma még mindig félmillió állat él az utcákon, mi bízunk benne, hogy egyszer munkánk kevesebb lesz, a felelőtlen állattartók száma jelentősen lecsökken és minden lakónknak sikerül békés, boldog új otthont találnunk. De addig is kérjük, hogy továbbra is támogassátok munkánkat és dolgozzunk közösen árva lakóink szebb jövőjéért!

Támogatóinknak sokat köszönhetünk

Abbázia Group

Decathlon

Zalaegerszeg
Megyei Jogú Város

NasteBau

fedor

Fedor

Fressnapf

letoltes

Zalaszám 

Edelmann Group

zalaerdo

Zalaerdő Zrt.

griff_logo-300x169

Griff Bábszínház

Zalavíz

Béres Állatpatika

West Hungary Textil

Magyar Állatvédő
és Természetbarát
Szövetség

kultura_emmi-megjelentek-a-kulhoni-irodalmi_nagy

EMMI

NEA

Nemzeti
Együttműködési Alap

Miniszterelnokseg

Miniszterelnökség

BGA

Bethlen Gábor
Alapkezelő Zrt.

Elastic

Elastic Kft.

zalaplaza

Zala Plaza

mtm

mTm Autósiskola

archi-metal

Archi Metal Kft.

Támogatóink teljes listája