Adószámunk: 18961443-1-20 Számlaszámunk: 75500258-10824205

Csapatunk

Ismerd meg csapatunkat, tudd meg ki, miért felel!
Munkánkat számos önkéntes is segíti, csatlakozz hozzánk Te is!

Dr. Rumi Kriszta
elnök

2012-ben kért fel az egyesület az elnöki teendők ellátására, amelyet rendezett körülmények között, folyamatában tudtam átvenni a menhely működőképességéért szintén sokat fáradozott elődömtől. Jogász végzettséggel rendelkezem, foglalkozásom szerint egy szállodai és ingatlanfejlesztő cégcsoport adminisztrációját vezetem. Barátaimmal együtt szívügyemnek tekintetem a kiszolgáltatott állatokkal való törődést, amely az egyesület vezetése vonatkozásában jelen esetben a költségvetésről történő döntést, a lehetséges támogatók felkutatását, a különféle szerződések megkötését, egyéb adminisztrációs tevékenység ellátását és változatos programjaink szervezését jelenti. Bár a Bogáncs eddigi 20 éve tulajdonképpen sikertörténetnek is minősíthető, ha a megmentett, túlélt, meggyógyult, örökbeadott állatok nagy számára gondolunk, de szemem előtt mindig ott lebeg a „sötét oldal”, amely arra int, a munka soha nem állhat meg, a feladat az utcán „hever”. Aki egyszer letette a voksát az állatvédelem mellett, ettől a lelki köteléktől soha nem szabadul, de nyilván nem is akar...


Gerencsér-Németh Kriszta
alelnök

Képesítéseim szerint közgazdász és mérlegképes könyvelő vagyok, hosszú évek óta egy szállodai és ingatlanfejlesztő cégcsoport szállodaigazgatója. Évekkel ezelőtt először más, kisebb csoporthoz csatlakozva az állatmentésben vettem részt, ami az állatvédelem kemény oldala. Soha nem felejtem el azokat a sanyarú körülményeket, ahonnan kényszerűségből kellett kimentenünk kutyákat, vagy macskákat, ezeknek az állatoknak a tekintete örökre bevésődött a szívembe. Ekkor tapasztaltam meg azt is, hogy az állatvédelem területén nem lehet elég résztvevő és segítő, a törődésre váró állatok rengeteg szervezési feladatot indukálnak, abban pedig mások jónak mondanak engem... Feladataimat az elnökkel közösen történő döntésben való részvétel mellett az egyesület gazdasági vezetése teszi ki, én őrködöm a költségvetés felett, amelynek során nemcsak a gazdaságos és biztonságos mindennapi működésre kell hogy figyelemmel legyek, de igyekszem, igyekszünk erőforrásaink felhasználása során mindenkor a jövőre is figyelni és saját, vagy pályázati forrásból a menhely fejlesztésére is mindenkor gondolni. Három rakoncátlan kutyám közül kettő mentett kutya, ezért minden nap alkalmam van átérezni a belőlük felém áramló hihetetlen bizalmat és hálát. Márcsak ezért is megéri.


Abai Erika
operatív titkár, telephely-vezető

„Mindenem a kutya!” lehet, hogy elég lenne pusztán ennyi írni magamról, amivel a teljes hitvallomásomat kifejezem. Főállásban vezetem a zalaegerszegi állatmenhely mindennapjait, irányítom a dolgozókat, együttműködöm a támogatókkal, segítem az önkénteseket, de gyakran magam beállok az állatok napi szintű gondozói közé, hogy a menhely nem kislétszámú kutyája megkapja azt a szükséges ellátást ételben és törődésben, amelyet ezek a védtelen és az ember nemtörődömségének, adott esetben gonoszságának kiszolgáltatott állatok megérdemelnek. Mondják rólam, hogy nem hajtom addig álomra a fejem, amíg a menhelyen elintézetlen dolog van, az útszélen kódorgó állat, vagy a portákon rövidláncon tartott, éheztetett, netán bántalmazott kutya szorul segítségre. Azt gondolom, hogy másképpen ezt nem lehet csinálni, és azt gondolom, hogy én ezt a tevékenységet másképpen nem is tudnám végezni.


Németh TamásNémeth Tamás
önkéntes

Immáron 2011 óta veszek részt az egyesület munkájában, mind fizikális, mind szellemi téren igyekszem segíteni. Ez nekem az életemet gyökeresen megváltoztatta, hiszen azt is mondhatjuk, hogy ez került az első helyre, ehhez igazítok mindent, ez ad erőt a holnaphoz. Miért szeretem?: mivel a hétköznapokban emberek között dolgozom, úgy gondolom őket az állatok mellett lehet csak kipihenni. Ezenkívül jó tartozni egy közösséghez.

Gyertek bátran, garantálom, hogyha valaki egyszer megtapasztalja az önkéntesség szépségét, örökre rabja lesz.Bánhidiné Czeigli JuditBánhidiné Czeigli Judit
önkéntes

Már gyerekkoromban is fontos szerepet töltöttek be az életemben a kutyák és mindig is szerettem volna egy állatvédő szervezet önkéntes tagja lenni. Kapcsolatom a menhellyel ma már nem csak hobby, hanem a mindennapjaim aktív részévé vált. Kevés szabadidőmet szívesen töltöm a kutyák között és bármiben segítek, ha szükség van rám, legyen az fordítás, itatás vagy akár sétáltatás. Saját kutyáim is mentésből származnak. Nem szabad félni kijönni a menhelyre, mondván, hogy „Sajnálom szegényeket!” Minden apró kis segítség óriási dolog a Bogáncs számára, hisz nem csak önkéntes, hanem dolgozó hiányában is szenved. Ezért lenne jó, ha minél több állatszerető önkéntes csatlakozna csapatunkhoz. Közös erővel szebbé tehetnénk kis védenceink itt töltött napjait. Mindenki olyan feladatot vállalna, amiben „erős”. Pl.: Félős kutyák szocializálása, segítés a fotózásnál, apróbb javítások elvégzése a menhelyen, stb… Gyerekeiket is szívesen látnánk, akár kutya simogatásra vagy sétáltatásra. Példát kell mutatni a jövő generációja számára, hogy egyszer az állatokhoz való viszony pozitívabb irányba változhasson!


Csóri GáborCsóri Gábor
önkéntes

Kiskorom óta szeretem a kutyákat, mindig volt kutyánk, állatbarát családban nőttem fel, nagyszüleim és szüleim is erre neveltek. 2011. augusztusában csatlakoztam a menhelyi önkéntesek táborába, első menhelyes látogatásomkor eldöntöttem, hogy segíteni szeretnék a kutyákon.

Először csak sétáltatni jártam ki, aztán besegítettem a munkákba is. Majd 2011 decemberében megrendeztem az 1. adventi licitet hagyomány teremtő célzattal -évente azóta is megendezésre kerül. Feladataim közé tartozik a honlap karbantartása, a támogatói Facebook oldal kezelése, plakátok/kiadványok szerkesztése, támogatói termékek tervezése és a menhelyes kutyák fotózása is.

Miért érdemes csatlakozni? Elsősorban a kutyák miatt! Jó a társaság és a hangulat. Néha nem könnyű, sőt, kifejezetten nehéz, hisz rengeteg nehéz történettel, szomorú sorsokkal találkozunk, de Értük, védenceinkért, muszáj tovább menni és tenni azért, hogy jobb sorsuk lehessen a korábbinál.

Mottónk: "Egy csapat tagjának lenni jobb, mint egyedüli főszereplőként villogni valamiben, ami kevésbé lenyűgöző." /Kimberly Potts/


Bánhidi BettinaBánhidi Bettina
önkéntes

Kutyás családból származom, nem is kérdéses nálunk a feltétlen állatszeretet. Elsősorban anyukámnak köszönhetem menhelyre kerülésemet önkéntesként, hisz’ ő ösztönzött arra, hogy igenis segítsünk a kis árváknak, ahogy csak lehet. Kezdetben sétáltattunk, majd időközben egyre több dologban vettünk részt. Őszintén szólva, sok köze van a menhelynek ahhoz, hogy kutyakozmetikus lettem. Hálás is vagyok érte, ezért ha időm engedi, próbálok minél több ottélőt megszépíteni, ezáltal nagyobb lehetőséget biztosítani az örökbefogadásra.

Miért érdemes önkéntesként tevékenykedni a menhelyen? Tömérdek oka van! Mindenkinek más... Számomra az ottani kutyusok felcsillanó, szeretetre és törődésre éhes szeme mikor meglátnak.


unnamedGerencsér Valéria
önkéntes

Gyerekkorom minden pillanatát végig kísérték a kutyák, de aztán felnőtt koromban sajnos ez nem úgy alakult. Nincs saját kutyám, de a menhely által sok-sok kutyusom lett. Barátokkal kezdődő sétával indult, de örök elkötelezettség és szeretet lett belőle a menhelyi kutyák iránt. Szinte már fanatikusan minden szombat délelőtt a sétáltatásról szól, ha esik, ha fúj, ha kánikula van, vagy ha megfagyunk, semmi nem számít, csak a kutyák, mert várnak ránk. ♥️

Mindenkinek szívből ajánlom, látogasson el a menhelyre, nézzen bele egyszer egy rács mögött lévő kutya szemébe és nincs menekvés többé... Csak a kutya lesz a lényeg...

Támogatóinknak sokat köszönhetünk

Abbázia Group

Decathlon

Zalaegerszeg
Megyei Jogú Város

NasteBau

fedor

Fedor

Fressnapf

letoltes

Zalaszám 

Edelmann Group

zalaerdo

Zalaerdő Zrt.

griff_logo-300x169

Griff Bábszínház

Zalavíz

Béres Állatpatika

West Hungary Textil

Magyar Állatvédő
és Természetbarát
Szövetség

kultura_emmi-megjelentek-a-kulhoni-irodalmi_nagy

EMMI

nealogo

Nemzeti
Együttműködési Alap

Támogatóink teljes listája